| Bemutatkozás | Vezetők, Edzők, Versenyzők| Versenynaptár |  Galéria|

BEMUTATKOZÁS

A tenisz szakosztály egyike volt a BKV Előre SC-t életre hívó két szakágnak, tehát 1912-ben kezdte meg működését. A körülmények gyakran változtak, és elmondható, a kilencven esztendő alatt nem gyakran versenyezhettek ideális körülmények között a BKV-s teniszezők.

Az 1926-ban épített sporttelepen elsőként a tenisz szakosztály játékosai foglalhatták el helyüket, s ezt követően nem is tétlenkedtek, hiszen beneveztek az országos bajnokságba, ahol előbb az NB III-ban, majd I 970-ig az NB II-ben szerepeltek. Mindez annak Is köszönhető volt, hogy míg a második világháború előtt csak a kiváltságos közlekedési dolgozók vehették kezükbe az ütőt, addig 1945 után a korábbi labdaszedők is teniszezhettek. Egészen 1970-Ig működött a versenyszakosztály, amelynek versenyzői külföldre is eljutottak.

A nyolcvanas években rendeződött a teniszezők pályahelyzete, ekkor épült fel a ma is üzemelő nyolc teniszpálya. Az Igazi teniszélet 1995-ben Indult be Ismét, köszönhetően néhány vállalati dolgozónak és családtagjaiknak. Mára ismét a BKV Előre meghatározó szakosztálya a tenisz, amely nem versenysportként, hanem szabadidősportként működik. Egyre gyakoribbak a teniszpályákon a kellemes hangulatú hét végi nyílt tenisznapok, sőt, a BKV-s teniszezők ismét külföldön képviselték a klubot és Magyarországot az elmúlt évtizedben, a berlini és eindhoveni versenyen is részt vettek a játékosok.

A társaság tagjai közötti jó hangulatnak híre ment a vállalat alkalmazottai között, így 2002-ben elmondható, a dolgozók és külsősök sorban állnak a szakosztályi tagság eléréséért.
 


Mari Csaba

2010. szeptember 17-től a szakosztály vezetését Mari Csaba vette át. A BKV Zrt Közúti Jármű főmérnökségének osztályvezetője, a szakosztály aktív játékosa.