| Bemutatkozás | Vezetők, Edzők, Versenyzők| Versenynaptár |  Galéria|

BEMUTATKOZÁS

A második világháború után, 1947-ben alapított súlyemelő versenyszakosztály legnagyobb sikereit az elmúlt tizenöt esztendőben érte el, akkor, amikor a szakosztály vezetői egy olyan részleget irányítottak, amely Baczakó Péter személyében olimpiai bajnokot is kinevelt. A világklasszis sportoló 1983-as visszavonulása óta egyébként edzőként bizonyítja a klubnál, kivételes képességei vannak a súlyemelés terén. Nem kis részben az ő, valamint Pál József edző érdeme, hogy aki ennek a korszaknak az eredményeire tekint, imponálóan sok BKV Előre-sikert láthat. Győzni vágyó és az újításoktól sem félő olimpiai bajnok vezetőedzővel a szakosztály versenyzői győzelemre vannak "ítélve".

A szakosztály átalakulásának fontos állomása volt, hogy a férfiak mellett a nők is bekapcsolódtak a sportág életébe a nyolcvanas évek végén. Ekkorra olyan műhely jött létre a Sport utcában, amely jószerével ontotta a tehetségeket. Bár húsz évet kellett várni rá, de 1980 után ismét olimpikont adott a szakág. A 2000-es sydneyi világversenyen a 75 kilogrammos kategóriában Szik Melinda, a férfiaknál 94 kilogrammban Kovács Zoltán képviselte Magyarországot és a sárga-kék színeket. Utóbbi nem is akárhogyan, hiszen nemcsak olimpiai pontszerzőnek vallhatta magát a versenysorozat végén, hanem új országos csúcsot állított fel összetettben 397,5 kilogrammos teljesítménnyel.

A világbajnokságokon még szebb eredményeket értek el a BKV Előre SC legerősebb emberei. hiszen 1995-ben Tóbiás Veronika szerzett negyedik helyezést, majd három évvel később Molnár Gábor szakításban lett negyedik súlycsoportjában, s ugyanebben az évben szintén mindössze egy helyezéssel csúszott le a dobogóról Raj Tímea.

Az Európa-bajnoki sikerek terén egyértelmű uralkodó Földi Csilla, aki nem kevesebb, mint tizenhárom alkalommal állhatott kontinensviadalon a dobogó legmagasabb fokára.

2004-ben a Sidney Olimpián Krutzler Eszter ezüstérmes lett, míg Tancsics László a hetedik helyet szerezte meg.