Elérhetőségek - Bemutatkozás - Galéria

    Bemutatkozás

Csónakházunk a Római-parton a pünkösdfürdői hajóállomás közelében található. a vizitelep közvetlenül a Duna mellett ad otthont a kajakozni, kenuzni vágyó fiataloknak, valamint a szabadidősportolóknak. A szép tágas, parkosított területen ideális körülményeket biztosítunk a vízisportok iránt érdeklődőknek (konditerem, tanmedence, labdajáték, terepfutás). A szakosztály előkelő helyen képviselteti magát a magyar kajak-kenu sportban. A BKV Előre SC 1940-ben indított Kajak-kenu szakosztálya olimpiai és világbajnok, valamint európabajnok versenyzőket adott a magyar sportnak. Az elmúlt évtizedekben olyan hírességek versenyeztek a BKV Előre SC.-ben mint Tatai Tibor, aki kenu egyesben nyert olimpiát és világbajnokságot. A Mészáros fivérek kajak párosban szintén világbajnokok lettek. Varga Ferenc (Feró bácsi) a Duna nagy öregje nap mint nap velünk száll vízre.

A fiatalabb generáció ismertebb versenyzői: Novák Ferenc olimpiai és világbajnok kenus; Mázás Gábor, Pétervári Pál többszörös maratoni világbajnok, Kajner Gyula a „villámkezű”; Kronecker Gábor; Tóth Márton; Vasbányai Henrik.

Utánpótlás neveléssel foglakozunk, valamint nagy létszámú masters szabadidőscsoportot működtetünk.

Sárkányhajó részlegünk 2009-ben alakult. Megfelelő hajókkal, képzett személyzettel várjuk a civil érdeklődők mellett a BKV Zrt. dolgozóit és munkahelyi kollektíváit.

2017 májusában érkezett szakosztályunkhoz Gyertyános Gergely vezetőedző. Új lendülettel, profi szakmai stábbal a nagylétszámú masters, sárkányhajó valamint szabadidős csoportjaink mellett főként a feltörekvő utánpótlás nevelésen van a hangsúly.


Elérhetőségeink

web: bkvsportcentrum.hu

email: bkvsportcentrum@gmail.com

facebook oldal: BKV Sportcentrum

instagram: bkv.kajak.kenu