|Bemutatkozás | Vezetők, Edzők, Versenyzők | Versenynaptár |  Galéria|

BEMUTATKOZÁS

A 70-es, 80-as években országszerte hatalmas volt az érdeklődés a pingpong iránt, a közlekedési dolgozóknak azonban, akik ezt a játékot kívánták szabadidejükben játszani, nem nyílt lehetősége az önfeledt asztaliteniszezésre. Jól példázza a játék népszerűségét, hogy a hetvenes években volt olyan év, amelyben 24 csapat nevezett három-három vállalati csapatbajnokságra. Ebben az időszakban a szakosztály pingpongosai a Száva-teremben  mérték össze erejüket.

Az Előre amatőr játékosai beneveztek a Magyar Országos Asztalitenisz-szövetség  (MOATSZ) Budapest bajnokságába, s bár jól tudták, a részvétel a fontos, sportemberhez méltóan mindent megtettek a sikeres szereplés érdekében. Nem csoda hát, ha a budapesti és országos versenyeken a végén a BKV Előre asztaliteniszezői vehették kezükbe az aranyérmet megelőzve nemegyszer a legnagyobb rivális MALÉV csapatát.

Érdemes a pingpongosok nemzetközi szerepléseiről is beszámolni, hiszen a 80-as években jó kapcsolatok révén Szlovákiába, Bulgáriába, vagy éppen Ausztriába versenyeztek a játékosok, majd a kilencvenes években Németország fővárosában, Berlinben szerepelt eredményesen az asztalitenisz csapat a munkahelyi olimpián. A női csapat a verseny végén a negyedik helyen végzett.

Évtizedes költözködés és társbérlet után 1992-ben rendeződött a pingpongosok helyzete, ekkor vehették ugyanis birtokukba a Metró Fehér úti járműtelepének a játékra éppen alkalmas épületét. Itt négy asztal várja az érdeklődőket. A mai játékosok között több a nyugdíjas, a fiatalok kevesen szakítanak időt erre a szórakoztató sportágra. Az a tény, hogy biztos helye van az asztaliteniszezőknek az utóbbi időben, bizakodással tölti el a jövőre is
gondoló szakági vezetőket.
 


Répási László

A szakosztályt jelenleg Répási László vezeti, aki 1968 óta dolgozik a vállalatnál. A szakosztály megalakulása óta tag, először aktív játékosként kétszer nyert egyéniben szakszervezeti bajnokságot. Hat éve egy sérülés miatt már nem játszik. Az üzemi válogatottban egykoron két lánya is szerepelt.