| Bemutatkozás | Vezetők, Edzők, Versenyzők| Versenynaptár |  Galéria|

BEMUTATKOZÁS

A versenysport részlegtől külön működik a szabadidő sportok meghatározó szakosztálya, a túraevezés saját csónakházzal a Római parton. A hajógarázs az idők folyamán kiegészült egy öltözőként használatok faházzal, s a sportoláshoz elengedhetetlenül szükséges hajópark szintén fokozatosan bővül. A régi fából készült kétpárevezősök mellett új típusú kajakokba is beülhetnek az evezősök és a szakosztály minden évben egy-egy újabb alkalmatossággal bővíti készleteit.

 

Alapvetően kétfajta igénnyel szállnak hajóba a BKV Előre amatőr evezősei: az egyik a hétköznapi mozgás vágya, amely párórás evezéssel elégíthető ki munka előtt vagy után. (Nincs is jobb felfrissülés, mint pár kilométer kellemes evezés Közép-Európa legnagyobb és talán legszebb folyamán, a Dunán). A másik a vízitúrázás igénye, amely hétvégi kirándulásokat eredményez. Az utóbbi évtizedben az éves szabadság eltöltésének kedvelt formája lett a dolgozók között a hosszabb távú túraevezés. A könnyebben szállítható csónakok lehtővé tették azt is, hogy az ország más folyóira, például a Tiszára, a Rábára vagy éppen a Sajóra eljussanak az evezősök.

 

A szakosztály életében fontos esemény volt az evezős családokban felnőtt gyermekek számára öt esztendeje elindított ifi tagozat. A legrátermettebbeket a túraevezői tanfolyam elvégzésében segítik a "nagy" evezősök, akik meghatározó résztvevői lettek Sobieski János-emléktúrának és a Nemzetközi Duna Túrának.

 


Fejérvári Gábor


A Szakosztály istápolója Fejérvári Gábor, a METRO Üzemigazgatóság dolgozója 1967 óta. Pogány Gyula távozása után 1996-ban vette át a szakosztály vezetését. Aktív túrázó, családtagjai közül két fia a BKV ifi túratagozatának tagja, akik már megszerezték a túravezetői jogosultságot is.