| Bemutatkozás | Üzemi tekebajnokság - 2008| Versenynaptár |  Galéria|

BEMUTATKOZÁS

A BKV Előre SC kilenc évtizedes történetében legnagyobb hírnevet tekései szereztek maguknak, s a versenyszerű sportolás mellett a szabadidő szakosztály is komoly eredményeket tud felmutatni az elmúlt negyven évből. 1962-ben huszonnyolc csapat vett részt a három csoportba sorolt BKV-s  üzemi bajnokságban, és ez a szám nem is csökkent 1979-ig. Ekkor a három csoportból kettő maradt, és ezzel párhuzamosan a heti három alkalom helyett csak kétszer vehették birtokukba a Sport utcai tekecsarnokot az amatőrök. 1987-ben igaz, már csak tizennyolc csapat versenyzett, de a teke vállalaton belüli népszerűsége még ekkor is jelentős volt, hiszen I 994-ig évente 325-en szálltak harcba az első helyért.

1995-től a hagyományosan megrendezett versenyek mellett (Ládi Ferenc Kupa, Köztársasági Kupa) útjára indult a budapesti vállalatok kupája és a tekések bekapcsolódtak a Fővárosi Szabadidő Sportbizottság versenyeibe. Itt igazán családias légkörben versenyezhetnek az amatőr sportolók, hiszen olyan tízfős alakulatok mérik össze erejüket, amelyet három felnőtt férfi és nő, egy-egy ifjúsági fiú és lány valamint ugyanennyi serdülő fú és lány alkot. A tornák szervezésekor a legnagyobb gondot az okozza, hogy gyakorlatilag minden hét végén foglalt a profikkal közösen használt csarnok.

Számos sikeres kupaszereplés jelzi, hogy a BKV tekései minden szinten a legjobbak közé tartoznak. 1998-ban például a szabadidő szakosztály versenyzői meghívást kaptak Debrecenbe az Országos Sörpark Kupára, ahol mind egyéniben, Tarnóczi József villamosvezető révén, mind összetettben az első helyet szerezte meg a klub.

2002-ben 119-en alkotják a BKV Előre SC szabadidős teke szakosztályát, s amennyiben ez a szám a jövőben sem csökken, remélhető, hogy az eredményesség sem változik.


Balogh János


Balogh
János 1957 óta vesz részt a szabadidő mozgalomban. Előbb játékosa, majd 1980 óta vezetője és játékvezetője a szakosztálynak. Családtagjai is aktívan kiveszik részüket a szakosztály életéből. Leánya és unokája versenyzőként, felesége játékvezetőként öregbítik a család hírnevét.